Red Wing Heritage S/S 13

Written by  //  21/02/2013  //  Shoes  //  No comments

redwing genuine hand sewn 564x376 Red Wing Heritage S/S 13

Het Amerikaanse Red Wing staat voornamelijk bekend om hun klassieke workboots, maar in de rijke geschiedenis van het merk vind je ook een hoop andere interessante schoenen. In de Spring/Summer collectie van dit jaar zien we een aantal van deze schoenen terugkomen. We beginnen met de bovenstaande Genuine Handsewn 9155 en 9156. Deze schoenen zijn een mix tussen de spekzool van de 668 jachtlaars en een mocassin upper, uitgevoerd in ‘Copper Rough & Tough’, een bruin leren upper met een vintage uitstraling.

redwing hand sewn chukka 564x376 Red Wing Heritage S/S 13

Nog meer Chukka looks zien we op de Genuine Handsewn Chukka 9165 en 9166. Een lichtgewicht Chukka schoen die handgestikt is met gewaxte garen, wat zorgt voor een uiterst duurzame schoen. De schoen is leverbaar in waterbestendig Sage Mohave suède en Charcoal Rough & Tough leer.

redwing work chukka 564x376 Red Wing Heritage S/S 13

De Chukka heeft zijn historie in de workwear wereld als schoen voor werklui die iets minder zwaar werk deden, zoals bijvoorbeeld timmermannen. De Work Chukka 3149 is zo’n klassieke chukka, dit voorjaar uitgevoerd Olive Mohave suède. Dit suède wordt niet gespleten en minimaal bewerkt, waardoor het ademend blijft.
maakt.

redwing work roundtoe 564x376 Red Wing Heritage S/S 13

We sluiten af met de klassieke 6 Inch Work Round Toe boot. De schoen verscheen voor het eerst op de markt in 1919, als schoen voor agrariërs. Deze 8199 uitvoering is gemaakt van Driftwood leer. Dit leer wordt op een mooie manier oud en door gebruik, vuil en slijtage creëer je over de jaren een boot met een volledig eigen, custom look.

De S/S collectie van Red Wing is nu verkrijgbaar bij Red Wing dealers, waaronder de Red Wing Store in Amsterdam.