Het verhaal achter de Nike A.V.E. Destroyer Jacket

Written by  //  06/03/2012  //  Clothing, Features  //  10 Comments

nike ave destroyer varsity jacket holland 12 564x385 Het verhaal achter de Nike A.V.E. Destroyer Jacket

De afgelopen week draaide om vragen en rumours rondom de A.V.E. Destroyer Jacket van Nike Sportswear. Waar is hij te koop, wanneer komt hij uit? Schijnbaar weet iedereen in Amsterdam wat er aan de hand is, maar iedereen daar buiten niet. Mijn telefoon rinkelt, mensen willen informatie en mensen willen kopen. Maar mijn exemplaar is niet te koop.

Op Hypebeast en op Freshnessmag werd er al over gesproken, op HB lees je algemene informatie en op Freshness wordt zelfs vermeld dat de A.V.E. Destroyer binnenkort te koop is bij diverse retailers.

Het verhaal van de A.V.E. Destroyer begon een aantal maanden geleden in een periode waarbij Guillaume “Gee” Schmid (mede-eigenaar Patta & Precinct5) gevraagd werd door Nike om samen te werken aan een aantal projecten. In dit eerste project voor de “Allen Voor Een” campagne voor het aankomende E.K. werd een Destroyer Jacket aangepast ter ere van het nieuwe Nederlandse Away shirt waar je al eerder meer over kon lezen.

De standaard zwarte NSW Destroyer Jacket werd aangepast met een A.V.E. borduursel op de borst en een opvallende patch op de rug. In deze patch zien we duidelijk Gee’s design, geïnspireerd door Japanse merken als Neighborhood en W)Taps, die veel invloed halen uit kleding en cultuur van bikers. In de patch zien we een herkenbare biker font en dubbele leeuwen kop. Een stijl die je tegenwoordig nog altijd terug ziet op de jassen van diverse motorclubs. Daar wordt door ieder lid dezelfde jas gedragen, iedereen is een broeder en maakt daarmee deel uit van de familie, en bij deze jas dus de familie van Oranje. Een design dat wel toepasselijk is onder het mom van “Allen Voor Een”, de slogan van deze Nike Campagne.

De geheimzinnige A.V.E. campagne bestond uiteindelijk uit vier belangrijke mijlpalen.

De campagne ging van start op 6 februari 2012, waarbij belangrijke mensen uit 11 disciplines samen kwamen in Precinct 5 in Amsterdam. Invloedrijke en bekende mensen uit de wereld van de muziek, sport, mode, straatcultuur,  waaronder ook Lacebag. Tijdens de avond werd de campagne gepresenteerd door acteur Nasrdin Dchar, die ons vertelde dat we samen moeten zijn, samen moeten staan achter Holland: Allen Voor Een.

Diezelfde avond kon er een afspraak gemaakt worden voor deel twee van de campagne. De zolderkamer van Precinct 5 werd een week lang omgetoverd tot een fotostudio waar de 111 genodigden in het geheim een foto mochten maken in de nieuwe Away Gear, dagen voor de officiële release.

Vlak voor de officiële presentatie van het nieuwe Nederlands Elftal shirt kregen de 111 deelnemers hun foto’s toegestuurd. Deze werden massaal ingesteld als profielfoto’s op Facebook en Twitter. Vervolgens mochten de gelukkigen de outfit waarin ze gefotografeerd waren ophalen bij Precinct 5.

Voor de laatste oefenpot van het Nederlands Elftal voor het EK werden de 111 gelukkige bezitters van de A.V.E. Destroyer uitgenodigd in Café Cox om samen naar Nederland-Engeland te kijken. Allen kwamen wederom samen Voor Een, waardoor de cirkel rond was.

Of de A.V.E. Destroyer nu wel of niet in de winkels komt te liggen is ook voor ons nog onduidelijk, maar de sfeer voor het aankomende E.K. is alvast goed gezet.

nike ave destroyer varsity jacket holland 11 564x374 Het verhaal achter de Nike A.V.E. Destroyer Jacket

nike ave destroyer varsity jacket holland 10 564x374 Het verhaal achter de Nike A.V.E. Destroyer Jacket

10 Comments on "Het verhaal achter de Nike A.V.E. Destroyer Jacket"

 1. Jantje Beton 05/03/2012 at 11:47 pm ·

  Daar waar de 111 genodigden die meededen met de fotoshoot verplicht waren om deze foto als profielfoto te zetten voor een bepaalde tijd.

 2. Kelly 06/03/2012 at 12:02 am ·

  Zij doen iets voor Nike, Nike doet iets voor hen?

 3. Rooog 06/03/2012 at 9:07 am ·

  Volgens mijn contact bij Nike zal de destroyer 100% niet in de winkels komen te liggen… helaas!

 4. lexflex81 06/03/2012 at 12:18 pm ·

  bij deze post ik ff een interessant artiekeltje; ik was het op best wel wat punten met haar eens (ookal zou ik best zo'n destroyer willen hebben…zie je? daar ga ik weer! gevaarlijk hoor, wat de swoosh voor elkaar krijgt)
  http://hardhoofd.com/2012/02/29/allen-voor-niets/

  • HoofdHard 09/03/2012 at 7:18 pm ·

   deze chick wil er ook gewoon te graag eentje, en baalt dat ze er geen heeft.
   heel kinderachtig

 5. Jesi 06/03/2012 at 10:32 pm ·

  Zag vandaag sef nog ermee, hele vette jacka. Hoop echt dat deze gereleased word. Zou anders kk wack zijn, meet ophypen voor niks

 6. Gijs Duijzer 08/03/2012 at 2:28 pm ·

  Dit is echt een must cop, nu maar hopen dat ik ooit nog eentje ergens kan scoren.

 7. Amsterdam 09/03/2012 at 2:33 pm ·

  Denk dat degene die 'm hebben 'm beter in de kast kunnen laten hangen. Of binnenstebuiten dragen haha!

 8. Stappers 13/03/2012 at 5:08 pm ·

  Holla pm voor een xl, stappers

 9. Jesse Dekkers 07/06/2012 at 7:16 pm ·

  flikkers, ik ben kapot jaloers.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.